Brigant, Arnhem

Zondag 22 maart 2015

 

Brigant is een klein en charmant poppodium in Arnhem. Dat lang niet iedereen de weg naar Brigant gevonden heeft blijkt vanmiddag. Het aantal betalende bezoekers is waarschijnlijk op de vingers van twee handen te tellen. Ik ben er een van, omdat de aankondiging van beide bands me aanspreekt.

Gangabella noemt Masters Of Reality, Wolfmother en Motorpsycho als inspiratiebronnen. Enthousiasme kan de band niet ontzegd worden en de bandleden ogen sympathiek, maar toch kan het optreden me niet boeien. De veelal midtempo rock met de nodige dynamiek ontbeert originaliteit en vooral goede songs. De te simpele baspartijen doen het geheel geen goed. Tegen het einde van de set krijgt het concert een kleine boost als het tempo in twee nummers omhoog gaat.

Burn Pilot laat vervolgens zien hoe het wel moet. De band speelt een wat moeilijk te categoriseren soort gitaarrock. Aangekondigd als ‘ambient punk’ trekt de band stevig van leer. Op hun platen klinkt het trio uit het Duitse Bielefeld wat subtieler maar de stevige livesound – waardoor de muziek soms zelfs neigt naar noiserock – misstaat beslist niet. Burn Pilot bestaat al tien jaar maar ze ogen nog steeds als een stel jonge honden waar het speelplezier vanaf straalt. Met de muzikaliteit zit het wel snor (vooral de bassist maakt indruk) en bovendien volgen de nummers niet steeds een voorspelbaar stramien. Wel heeft zingende drummer Sidney Jaffe moeite om vocaal boven de muziek uit te komen, maar veel uitmaken doet dat niet. Een goed concert van een band die ik graag nog eens wil zien.


 
https://burnpilot.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/pages/Burnpilot/154038901295188

http://gangabella.nl/wordpress/

https://www.facebook.com/gangabellamusic

http://www.brigant.nl/